Grad Negova

Grajski kompleks Negova je arhitekturna, turistična in poslovna celota, ki je primerna za izvedbo porok, poslovnih srečanj, praznovanj in izobraževalno dejavnost.
Grad Negova je odlična izbira za poročni dan, saj s svojo zgodovinsko kuliso in pravo mero zasebnosti zagotavlja nepozabnost zaobljube in svečanega slavja.
Edinstven ambient omogoča izvedbo poročnega obreda na grajskem dvorišču v zavetju grajskega obzidja ob sončnem dnevu ali pa v renesančni poročni dvorani v primeru slabega vremena. Obredu in slavju lahko dodate tudi kanček srednjeveškega pridiha, ki ga pričara nastop grajske gospoščine v pristni srednjeveški opravi.
V neposredni bližini gradu se nahaja župnijska cerkev Marijiniega rojstva, kjer se lahko nadaljuje cerkveni protokol.

Grad Štanjel

Štanjelski grad je bil sezidan že v srednjem veku. Takrat je bil fevd goriških grofov po tem, kasneje pa so ga podedovali Habsburžani ter ga dali v fevd grofom Cobenzlom. Cobenzli so temu gradu vladali do leta 1810, dokler ni družina izumrla. Grad so intenzivno uporabljali kot bolnišnico za oficirje v prvi svetovni vojni, med prvo in drugo svetovno vojno pa je bil grad namenjen kot osrednji prostor raznih dogodkov.

Med drugo svetovno vojno je bil grad močno poškodovan, obnavljati pa so ga začeli šele v drugi polovici 20. stoletja.

Dandanes pa je grad med največjimi grajskimi poslopji na Krasu in je odlična lokacija za poseben dan, kot je poroka še posebej, če se želite poročiti kot kralj in kraljična.

Grad Olimje

Okoli leta 1015 je na prav tem mestu stal stolp, ki je bil kasneje preurejen v podeželski dvorec, pripadal pa je Pilsteinskim grofom. Med lastniki je bila tudi Hema Krška (sv. Ema s Pilštanja) ter leta 1436 Celjan Friderik II.. Stolp pa je bil kasneje preurejen v podeželski dvorec. Leta 1550 je bil prenovljen in povečan v renesančnem stilu. To je omogočil grof Tattenbach in tako je iz dvorca nastal renesančni grad. Grad se je spremenil v samostan, ko je leta 1663 v Olimje prišlo prvih 6 patrov, leta 1783 pa je samostan razpustil cesar Jožef II..

Ta grad je v najem vzela mariborska škofija leta 1990 in tako se je začela ponovna oživitev samostana, po tem ko je bil izročen redovnikom minoritom.

Če želite, da vaša nepozabna noč poteka v objemu lepote gradu – samostana, ki slovi po vsej Evropi kot eden najlepših biserov gradbeništva ter po svoji zgodovini, verjemite, da je to idealen kraj.

Grad Strmol

Grad je dobil ime po tem, ki se je obdržalo vse do danes, ko so se v 13. stoletju tu naselili vitezi Strmolski. Grad uvrščamo med najstarejše in najbolj ohranjene gradove na Slovenskem, saj je ohranil svojo prvotno obliko, kljub razgibani zgodovini. Je eden izmed dveh gradov v Sloveniji, ki ima ohranjeno prvotno opremo. Kot zadnja lastnika, Rado Hribar in njegova žena Ksenija, sta dala graščini obliko, kot jo vidimo danes. Ena izmed strmolskih zanimivosti je hišni ljubljenček krokodil, v lasti Radove žene Ksenije, ki vas ob prihodu v graščino pozdravlja že pri vhodu.

Grad Strmol je idealen kraj za vaš sanjski dogodek zaradi vseh posebnosti tega gradu, kot je prvotna oprema in podobno.

Grad Brdo

V letu 1510 je bilo podpisano dovoljenje za gradnjo gradu Brdo, ki ga je odobril takratni cesar Maksimiljan I. Habsburški, in tako je postal prvi renesančni dvorec na Kranjskem. V zahvalo za podporo protestantizmu, je prav tukaj tedanji lastnik Adam Brdski prejel enega izmed prvih izvodov Dalmatinove Biblije. Zanimivost – leta 1562 je ta grad obiskal tudi Primož Trubar.

Pred kratkim je prvi renesančni dvorec, grad Brdo, praznoval 500 let obstoja.

Brdo je odlična idilična lokacija za poročna slavja, nudijo Zoisovo poroko, ki je unikatna s srečo Zoisovega cekina in Belo poroko v objemu narave. Potekajo lahko na različnih lokacijah: na Račjem otoku v središču narave, ki je primeren za poročni obred, zabavo, sprejem ali pogostitev, ki se odvija na travniku ob jezerski gladini, drugič na otočku ljubezni, ki je idiličen otoček, v poletnem času obdan s cvetočimi lokvanji in je namenjen za romantično poroko ter nazadnje na gradu Brdo doživite romantično pravljico.

Grad Otočec

Na otočku sredi reke Krke, se nahaja eden izmed najatraktivnejših gradov – hotelov v Sloveniji – Grad Hotel Otočec. Tukaj so združeni hoteli in restavracije Relais & Châteaux, ki imajo najvišje kategorije sob in suit.

Hotel Grad Otočec s svežo, zdravo, pokrajinsko obarvano hrano in pijačo, primerno za grajsko poroko. Iz neizmerne domišljije našega kuharskega mojstra se v grajski restavraciji rojevajo vrhunske jedi vznemirljivih okusov, ki jih je vredno poizkusiti. Odlična lokacija za nov začetek skupnega življenja.

Grad Polhov Gradec

Izvor gradu bi naj segal vse do obdobja karantanske notranje samostojnosti, ime Gradec pa zgodovinarji menijo, da mu je dalo staroslovensko gradišče. Na gradu so zgradili osmerokotno grajsko senčnico – gloriteto, po tem, ko je bil grad močno poškodovan leta 1511 zaradi potresa in 3 leta kasneje v kmečkem uporu.

V romantični Polhograjski graščini lahko v spremstvu grofa Blagaja sklenete poročno zaobljubo v poročni dvorani ali v paviljonu v grajskem parku, poročno slavje pa nadaljujete pod stoletno grajsko lipo. Ponujajo tudi možnost cerkvene poroke v grajski kapeli, v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v cerkvi sv. Petra v Dvoru.

Ptujski Grad

Na zadnjem obronku Slovenskih goric, ki se razteza skoraj do Drave, stoji mogočna utrdba – Ptujski grad. Idilična pokrajina za vse tiste, ki obožujete zidove gradov.

Skozi zgodovino, je Ptujskemu gradu vladalo 16 gospodarjev vse od 9. stoletja do leta 1945, ko je ta grad postal državna lastnina. Tukaj so bili najdeni predmeti, ki dokazujejo, da je bil grajski grič poseljen že od mlajše kamene dobe. V srednjem veku je bil ta grad izredno pomemben, saj je bil središče fevdalne posesti salzburške cerkve. Leta 1873 pa je bil kupljen od grofice Terezije Herberstein, ki ga je rešila pred propadom. Grofica je temeljito obnovila vse stavbe in jih na novo opremila, po drugi vojni pa je bil grad spremenjen v muzej, ki si ga dandanes lahko ogleda vsak.

Grad Mokrice

Prvič je bil ta grad pisno omenjen leta 1444, vendar je pred tem že stala vojaška utrdba Romula. Prikazana je v mapi zemljevidov 4. stoletja. Na grbu je vidna vrana s puščico skozi grlo. To ji je namenil graščak, saj bi naj, kot priča legenda, na njihovo dvorišče priletela vrana, ki je podlegla strelu turkov in tako opozorila graščake na morebitno bližajočo se nevarnost. Pred drugo vojno, so kot zadnji plemiči von Gagerni bili prisiljeni grad zaradi finančne stiske prodati, med drugo svetovno vojno so ga zasedli Nemci, po vojni pa je bil nacionaliziran.

Recite »da« v objemu srednjeveškega Gradu Mokrice! Sklenitev zakonske zveze je enkraten življenjski dogodek, ki nam ostane v spominu vse življenje. Grad Mokrice je kraj, kjer lahko uresničimo vaše sanje o poročnem dnevu.

Predjamski Grad

Kot nam že samo ime pove, Predjamski grad stoji na sredi 123 metrov visoke kamnite stene. Kot največji jamski grad je vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Ta grad pa je zelo znan tudi po legendi o roparskem vitezu Erazmu Predjamskem, ki se je več kot leto dni uspešno upiral, dokler ga ni izdal eden izmed njegovih služabnikov. Na tem gradu je bilo snemano veliko dokumentarnih in igranih filmov, med najbolj znanimi sta Ghost Hunters International in Božji oklep (Armor of God). Grad velja za edinega v Evropi, ki je v celoti ohranjen in ponuja vpogled v gradbene tehnike in iznajdljivost srednjeveških ljudi.

Predjamski grad v visoki skali, z zgodovinsko opremo in pravljičnim vzdušjem je kot nalašč za začetek poročnega praznovanja, ki se lahko nepozabno zaključi s poročnim kosilom ali večernim slavjem v prijetni zasebnosti dvoran Jamskega dvorca. Za poročno kosilo ali večerno slavje je odlična izbira Jamski dvorec, kulinarično in prireditveno središče, ki se nahaja pred vhodom v Postojnsko jamo.

Grad Sevnica

Prvič omenjena, pod imenom Lichtenwald leta 1256 je območje pripadalo salzburško nadškofiji, kasneje pa je vse do konca prve svetovne vojne to območje prišlo pod habsburško oblast. Leta 1952 pa je Sevnica postala mesto v istoimenski občini.

V Sevnici imajo pravljični grad, obdan z gozdičkom in parkom, dvignjen nad starim mestnim jedrom.Veličastne grajske poroke na prostem v grajskem parku ali v poročni dvorani Gradu Sevnica, vas bodo očarale in popeljale do romantičnega vzdušja.

Grad Tivoli

Na mestu gradu Tivoli, znanega tudi kot grad Podturn ali dvorec Tivoli, je bila prvotna zgradba prvič omenjena v 13. stoletju, kjer je stal tudi stolp Turn, so ga med bitko za Ljubljano porušili Celjani. Po letu 1442 je takratni lastnik baron Jurij Apfaltrer dal zgraditi nov stolp, imenovan Pod pustim turnom (krajše Porturn). Obrabljen dvor je v novo grajsko poslopje dal preurediti škof Tomaž Hren.

Grad Tivoli je grad v ljubljanskem parku Tivoli ob vznožju hriba Rožnik.
Ta je zaradi svoje lege, zgodovinskega pomena stavbe in veličastnosti naravnost enkraten in primeren prostor za najbolj romantičen in pomemben dogodek v vajinem življenju – dan, ko bosta svoji življenji prepustila novim izzivom in stopila na skupno pot.

Lokacije