Goga svetuje

Porok brez spusta golobov ali metuljev ne bo več!

Bela golobica je prepoznana kot simbol miru, ljubezni, enotnosti, blaginje, upanja, vere in novih začetkov. Veliko odlomkov Biblije prikazuje golob za mir, Svetega Duha, preprostost, nedolžnost in ljubezen. Že stoletja so bele golobice spuščene na poročnih obredih in so popoln simbol vezi, ki je nastal v zakonski zvezi. Golobi se živijo! Če jih ločite, ne bodo izbrali drugega partnerja. Tako moški kot ženski golobi skupaj gradijo gnezdo. Oba se izmenično postavljata na jajca, hranita in negujeta svoje mlade.

Na poročni slovesnosti lahko nevesta in ženin spustita dve beli golobici, ki simbolizirata njuno zvezo, ko začneta skupaj potovati. Dodatne golobe se lahko sprosti, kar pomeni dobre misli in dobre želje gostov. Sneguljčice-vrsta golobic bi lahko bile del vašega čarobnega dne. Sprostitev golob bo ustvarila spomin, ki ga bodo vaši gostje nosili s seboj vse življenje! Kot se zdi, da veliko ustaljenih poročnih tradicij izgublja naklonjenost, jih nadomeščajo sodobni rituali in sprostitev metuljev je odličen primer.

Metulji simbolizirajo spremembe in nove začetke, na vaš poročni dan pa lahko dodajo tudi barvo in dramo. Zamisel o sproščanju metuljev je, da metulji vzletijo in širijo veselo novico o vašem zakonu s svetom. Naročite svoje metulje vnaprej, poskrbite, da boste naročili metulje približno dva meseca pred poroko. To bo vašemu dobavitelju dalo čas, da dvigne dovolj metuljev, da zadovolji vaše potrebe. Vsekakor pa se je potrebno zavedati rizika, predvsem če se pripeti kakšna huda bolezen celotnemu leglu. Manj ni več, več metuljev imate, bolj dramatičen učinek bo, ko jih boste sprostili. Poskusite imeti vsaj enega metulja za vsaka dva gosta. Poskrbite, da boste izbrali metulje, ki so avtohtoni v vaši državi, tako da bodo lahko ves čas preživeli preostanek njihovega naravnega življenjskega cikla na območju vašega poroke, in lahko pomagajo pri obnavljanju populacije metuljev. Poskrbite, da metulji ne bodo poškodovani, vprašajte svojega dobavitelja, kako bodo metulji zapakirani, shranjeni in odpremljeni.

Žive metulje je treba pakirati v posebej zasnovane posode, ki ohranjajo njihovo mirnost in udobje ter preprečujejo poškodovanje njihovih kril. Treba jih je bilo hraniti, preden so bili pakirani, tako da so v stanju mirovanja v svojih škatlah. Sprostite metulje zgodaj, čas vaše sprostitve za najmanj eno uro pred sončnim zahodom, tako da metulji imajo dovolj časa, da najdejo nektar in zavetje, preden postane temno. Idealno bi bilo, da bi se metulji sprostili med 10:00 in eno uro pred sončnim zahodom. Preverite vremenske razmere, metulje je treba sprostiti v razumno toplih temperaturah (vsaj 16 stopinj), tako da jih v zimskih mesecih sploh ni mogoče sprostiti. Sproščanje metuljev med močnim dežjem ni priporočljivo. Pridobite nekaj odličnih fotografij, ko izberete svojega fotografa, preverite, ali so že prej delali z izdajo metuljev. Legenda pravi, da če si zaželite eno željo in da bi se vam uresničila, morate metulju preden ga spustite zašepetati vašo željo. Obstaja veliko lepih pesmi ali branja, ki jih je mogoče uporabiti pred sprostitvijo metuljev, kar predstavlja čudovit način, da goste vključite v vaš poročni obred.